Steeds meer Mensen  vinden Hondengedrag Coaches Lunadogs voor het trainen van Hulphonden

Hulphond in Opleiding   "Buddy"

Ik kwam in contact via via met Lucia en Guus, wat een betrokken lieve mensen.

Voor onze zoon waren we op zoek naar trainers die ervoor konden zorgen dat wij uiteindelijk onze pup Buddy als hulphond konden en mochten inzetten. Hiervoor heb je trainers nodig die veel geduld, kennis en adviezen op maat kunnen geven. Het leven is immers niet standaard en vooral niet met een zoon met een specifieke hulpvraag.

Lucia en Guus komen sinds de zomer bij ons thuis, passen de training aan waar nodig omdat onze zoon ook niet altijd alle prikkels aankan. Denken over passende commando's na en technieken, denken in mogelijkheden. Iets waar wij als gezin echt blij van worden. Samen met onze zoon en Buddy zijn ze naar school geweest om ook hier de verbinding te maken. Onze hulphond in opleiding leert dan ook echt de hulp te bieden die onze zoon nodig heeft in verschillende situaties. Ze nemen de tijd voor zowel ons als Buddy, je doet het bij Lucia en Guus echt samen. Daarbij staan ze altijd open voor vragen ook buiten de trainingsmomenten. Erg fijn om dit traject samen met hun te doorlopen.

 

Hulphond ( in training) Finley.

Finley wordt door Lunadogs onder andere getraind om een "alarmknop" in te drukken als er een noodsituatie zich voordoet.

Door een commando te roepen loopt Finley naar de Noodknop en drukt deze met zijn neus in.              Daardoor wordt een telefoonnummer geactiveerd en wordt er hulp ingeroepen..!! 

Geen "groepslessen"

We hebben bewust voor GEEN groepslessen gekozen maar voor individuele sessies bij de mensen thuis.  Mede omdat ook het "probleemgedrag" zich voor 99% thuis voordoet en niet op het veld bij een groepsles waar iedereen op een rijtje staat af te wachten totdat hij/zij aan de beurt is.

 

Niet alleen voor volwassen honden maar ook voor Puppy's zijn de privélessen een uitkomst, de ervaring is dat de puppy's de oefeningetjes veel eerder leren en vinden het leuk om te doen.

De baasjes krijgen voor de volle 100% de aandacht die ze verdienen om hun puppy te begeleiden tot een leuke gehoorzame huishond.

Rating: 4.4615384615385 sterren
13 stemmen

Steeds meer meldingen bij ons dat "Reguliere" Hondenscholen niet goed werken.

Wij krijgen steeds meer meldingen van cliënten dat ze bij een "reguliere " Hondenschool niet goed geholpen worden.

Dit betreft vooral voor honden van mensen die blijven blaffen, aan de lijn blijven trekken, overactief zijn en super enthousiast zijn of uitvallen naar andere honden of mensen.  De klacht is dat ze geen hulp krijgen van de instructeur die op dat moment voor de groep staat .   

 Vaak krijgen ze te horen ga daar maar staan ( daar is dan meestal een paar meter buiten de groep), of als de hond uitvalt naar andere honden "Loop maar een blokje om en ontwijk de andere honden dan maar".   Ons valt op dat dit Hondenscholen zijn die alleen maar zogenaamd "beloningsgericht" werken.  Natuurlijk moet de beloning voorop staan maar ons inziens ontkom je er niet aan om de hond ook te corrigeren, en met corrigeren bedoelen we een correctie die de hond snapt !  Honden corrigeren elkaar door onder andere te grommen, lip op te trekken en te bijten.......!  En dit werkt prima, de honden weten onderling perfect wat ze aan elkaar hebben en weten hun plek in de roedel en accepteren dat ook.  Soms werkt negeren, maar corrigeren maakt zeker deel uit van de opvoeding, net zoals beloning !!

Lunadogs heeft iets gevonden wat daar erg op lijkt en het werkt echt..!

Rating: 4 sterren
10 stemmen

Ook Dot is "slachtoffer " van Reguliere Hondenschool...!

Ook Dot was met haar baasjes naar een "reguliere" Hondenschool gegaan voor Puppy les.  Maar naar een paar lessen begon de irritatie van het Baasje van Dot.

Veel te druk, te grote groep met te veel pups in één groep, daardoor weinig of geen aandacht van de instructrice voor de vragen die de baasjes van Dot hadden.

Dus de stoute schoenen aangetrokken en op zoek naar een Hondenschool die privélessen geeft, echte privé lessen van een Hondenschool die ook echt naar hun huis kwam.

Even Googelen naar puppyprivé lessen en Hondengedrag Coaches Lunadogs was snel gevonden en de afspraak was ook gemakkelijk gemaakt

Dot en haar baasjes hebben het nu super naar hun zin bij Lunadogs, en Dot doet het super goed...!!!

Enige tijd geleden werden we gevraagd om eens te komen kijken naar het gedrag van twee honden ( het baasje kwam er niet meer uit).

Het gedrag was dat de twee honden op allen reageerden, en met alles bedoelde ze alle geluiden wat  de honden maar apart vonden.

we zijn daar ruim twee uur geweest en het baasje van alles gevraagd en ondertussen de honden geobserveerd.

Ons viel op dat de honden totaal geen aandacht voor het baasje had en hun eigen weg gingen in de erg grote tuin. Nog vreemder vonden we dat het baasje ook een "instructeur" was geweest en de opleiding in Lelystad bij Gaus had gedaan, je zou dan denken die moet dat toch weten hoe je dit eruit kan trainen.... maar nee dat was niet het geval.

Naar tips en tricks gegeven te hebben en natuurlijk de oefeningen te hebben uitgevoerd en voorgedaan zijn we weer vertrokken. Naar twee maanden werden we weer gebeld door deze Cliënt, het gaat super met de honden en het gedrag is zo goed als omgedraaid......👍   

Dominantie/ Agressie

Vanmiddag kregen bij Lunadogs een verzoek voor een sessie van een hond van 9 jaar die aan Dominantie agressie leed, althans dat was het verhaal wat wij te horen kregen.

Dominantie agressie ontstaat door een onredelijke strenge opvoeding waarbij de hond een angst heeft ontwikkeld, door ook deze angst te bestraffen vooral gepaard gaan met pijn wordt de agressie steeds erger.

Door duidelijke vragen te stellen was dit zeker niet het geval en dus kunnen we Dominantie Agressie eigenlijk al uitsluiten.

 

Maar wat dan ? Waarschijnlijk is het Dominantie, maar hoe lossen we dat op....

De beste manier om dat te doen is door duidelijk, consequent en eerlijk te zijn naar je hond en "leiding" te nemen door bijvoorbeeld tijdens de wandeling regels te stellen en die rustig maar beslist te handhaven.

De hond merkt zo dat zijn eigenaar een goede leider is die overwicht heeft en te vertrouwen is.

 

 

Hoe herken je Dominantie ?

 1.  Ongehoorzaam zijn
 2. Weglopen
 3. Rijgedrag t.o.v. andere honden, mensen en of voorwerpen
 4. Op andere honden afstormen
 5. De  staart vier overeind dragen
 6. Andere honden altijd corrigeren
 7. Oren naar voren hebben gespitst
 8. Grommen naar gezinsleden

 

Herken je dit..?? neem dan contact met ons op..

 

Ziektekostenverzekering voor je hond is dat nodig?

Rating: 4.6 sterren
10 stemmen

Waarom je hond verzekeren?

Je hond is onderdeel van je gezin en verdient de beste zorg. Stel je hond eet per ongeluk z'n piepende balletje op of hij wordt plotseling ziek. Met een huisdierenverzekering ben je verzekerd tegen onverwachte medische kosten voor je hond . Sluit je een huisdierenverzekering af voordat je hond  dan heb je de zekerheid dat je je maatje de beste zorg kunt geven, ook als je hond of straks senior is. Dat scheelt veel zorgen nu en in de toekomst. Wel zo prettig.

Hoe werkt een huisdierenverzekering?

Algemene zorg voor je huisdier verzeker je met een ziektekostenverzekering. Bij verschillende aanbieders kun je kiezen uit verschillende ziektekostenpakketten En wil je meer zekerheid? Dan kun je een huisdierenverzekering aanvullen met extra dekkingen.

Bij de huisdierenverzekering van OHRA zit in ieder ziektekostenpakket standaard:

 • consult dierenarts

 • noodzakelijke operaties

 • medicijnen voorgeschreven door dierenarts

 • aandoeningen aan heupen en ellebogen

Meer weten over de OHRA Huisdierenverzekering of direct een verzekering afsluiten, klik op de banner hieronder.