Duidelijk anders…

Hondengedrag Coaches Lunadogs

De Puppy lessen worden op afspraak bij u thuis of op een door u aangegeven locatie gegeven.


Het leren van gehoorzaamheid (training) kan tegenwoordig op bijna elke hoek van de straat, puppy cursussen zijn er genoeg.

Door de baasjes in te lichten over de natuurlijke manier van opvoeden van hun pup, bijsturing bij u thuis waar nodig en begeleiding naar evenwicht.
Dat gaat bij pups net iets anders dan bij volwassen honden. Rustiger, met meer tijd en geduld maar evenzo duidelijk. Het lezen van de gedragingen van je pup, het goed kunnen interpreteren van zijn gedrag, het juiste antwoord alsmede de juiste sturing op het juiste moment, dat is waar wij jou in begeleiden en ondersteunen.  Dat is meer dan alleen gehoorzaamheid, dat zorgt voor een volledige aanpak van gehoorzaamheid en gedrag:
Werken aan een vriendschap voor het leven.


Werken met honden is sowieso een kwestie van heel veel gevoel. Maar het werken met een pup, en eigenlijk ook juist met de blije baasjes van een pup vraagt toch ook weer een hele andere benadering.

Gedrag als agressie naar andere honden, soms ook naar mensen, zelfs eigen baas, maar ook angst (voor harde geluiden, voor alleen zijn, voor andere honden en mensen) en trekken aan de lijn kan namelijk voorkomen worden door de pup al op de juiste manier gedragingen bij te brengen en op te voeden, dat is iets anders dan trainen op de cursus.


“Beste Lunadogs,


Toen ik een hondenschool zocht die mij kon begeleiden en helpen bij het trainen van mijn hulphond in opleiding Finley, wist mijn gevoel meteen dat jullie dat moesten worden. Jullie ontvingen ons met open armen, net als het geval was met mijn huis/tuin/(en vooral) keukenhond Nesto! Ik zie vaak jullie ervaringen, opgedaan tijdens eerdere hulphond trajecten, en daar mag ik nu de vruchten van plukken. Ik sta vaak versteld hoe creatief, out of the box, praktisch of juist heel simpel jullie trainings ideeën zijn. Oefeningen die iedereen thuis en om het huis kan uitvoeren. Dat sluit ook juist zo goed aan bij mij. Door de jaren heen heb ik al enorm veel van jullie mogen leren, maar toch leer ik na iedere trainingssessie weer iets bij. Of dit nu de puppytest is, aanleren van nieuw gedrag, omvormen of beter nog voorkomen van bepaalt gedrag. Het is een proces waar ik midden in zit en waar ik soms door de bomen het bos niet meer zie, zoveel werk is er met Finley, met ons als team maar vooral met mij :)! Gelukkig kan ik op jullie bouwen en vertrouwen op jullie sturing en begeleiding in dit proces!

Jullie geduld, empathie en begrip zijn zo bewonderenswaardig. Jullie zijn goud voor mij!!”

Lieve groet,

Sabine,

Arnhem aug.2022